شاید اسم سبک نئومورفیسم به گوشتان خورده باشد. این سبک در حال حاضر جدیدترین ترند طراحی یو آی است. اسم این سبک از ترکیب کلمات New (جدید) و skeuomorphism (اسکومورفیسم ، که یک سبک طراحی گرافیک قدیمی رابط کاربری است) شکل گرفته است. این سبک در واقع هنر استفاده از سایهها و جلوههای نوردهی و عمقدهی به عناصر است.
در این مطلب که از سایت دریبلداتکام برای شما عزیزان ترجمه شده، سامسون واولز که یک طراح یو آی و یو ایکس با تجربه است، به ۳ نکته و شیوۀ طراحی در سبک نئومورفیسم اشاره میکند. با ما همراه باشید.
برای برجسته و متمایز کردن عناصر یو آی میتوانید از سبک نئومورفیسم استفاده کنید. فقط با استفاده از چند گرادیانت و سایهروشن میتوانید استایل صفحهنمایش خود را به این سبک تبدیل کنید. اما توجه کنید که به جای اضافه کردن افکتها به تمام عناصر، آنها را به اندازه و در قسمتهایی اضافه کنید که نهایتاً به یک ظاهر یکدست و زیبا در طراحی خود برسید.
طراح: Filip Legierski
سبک نئومورفیسم حالتی سهبعدی به طراحی یو آی میدهد. به همین دلیل استفاده از عکس و تصویرهای عکاسی شده برای این سبک مناسب نیست. چرا که عکس، با حالت سهبعدی سبک نئومورفیسم هماهنگ نیست. در نتیجه به جای عکس، از تصویرسازی استفاده کنید.
طراح: Ariel
نقدی که به این سبک وارد است، این است که این سبک از دستورالعملهای خاص مربوط به میزان دسترسی پیروی نمیکند. به این معنی که ممکن است مثلاً روشن یا خاموش بودن یک دکمه خیلی قابل تشخیص نباشد. به همین دلیل برای داشتن یک طراحی واضحتر و گویاتر، بهتر است از انیمه استفاده کنید. برای این کار باید عملکرد یک دکمه یا عنصر را مانند تصویر زیر، با انیمه ای که طراحی میکنید، توصیف کنید.
آزمون و خطا کنید!
نئومورفیسم یک سبک نوظهور و فرصتی برای کشف استعدادهاست. میتوانید از این سبک در زمینههای دیگر مثل طراحی لوگو، انیمیشنسازی، تصویرسازی و طرحهای رنگی مونوکروم (تک رنگ) استفاده کنید. پس از این فرصت استفاده کنید و دست از تمرین برندارید.
تصاویر زیر نمونههایی از طراحی یو آی در سبک نئومورفیسم است. در هر عکس مشخصات مربوط به رنگها و افکتهایی که استفاده شده آمده است. میتوانید از این نمونهها ایده بگیرید تا یک طراحی منحصر به فرد خلق کنید.
طراح: Otakoyi
طراح: Susik
طراح: Sonal Shah